The Golden Days • Peach

The Golden Days

En smakfull identitet för The Golden Days

Grafisk manual • Foto

En ny grafisk manual och nya bilder gav nytt liv åt den brittiska, anrika och folkkära puben i hjärtat av Göteborg.

Image

Bakgrund

The Golden Days har funnits i Göteborg sedan urminnes tider och är en brittisk-inspirerad pub många känner till, men kanske inte besökt. Christer, en av delägarna av puben tyckte att de behövde en uppfräschning av hela sin profil och nya foton för att visa upp sig från sin bästa sida.

Uppdraget

Att ta fram en ny grafisk manual och ett bildspråk som tillsammans sammanfattar vad The Golden Days är idag var lättare sagt än gjort. Utmaningen var att fräscha upp varumärket utan att tappa genuiteten och arvet från 70-talet när The Golden Days blev till.

Nya foton

Under en heldag med fantastisk och väl förberedd personal var fotograferingen biff. Bilderna redigerades sedan enligt bildspråket från den grafiska manualen. Det skulle se historiskt ut, fast modernt. Bilderna redigerades med en vintage-look för att spela på historiken och namnet The Golden Days.

Communication is key

Enhetlighet är viktigt när man bygger varumärke. Bilderna har gett nytt liv åt Instafeeden, som blivit mer sammanhängande och bättre levererar känslan man faktiskt får när man besöker The Golden Days. Före vs efter.

Grafisk manual

Efter att vårat designteam varit och inspirerats av The Golden Days lokaler, tagit in önskemål från Christer, researchat målgrupper och inte minst grävt i de brittiska kommunikationsarkiven från 70-talet kunde vi sätta tänderna i designen av den nya grafiska manualen.

När vi gör grafiska manualer av den här kalibern tar vi alltid fram så kallade stylescapes. På detta sätt hittar vi olika spår vi kan jobba vidare med som alla förstår, alltid i nära dialog med kunden. Utifrån en av dessa stylescapes utformas sedan den grafiska manualen.

Vad säger Christer om samarbetet?

Finns det något roligare än nöjda kunder? Vi behövde inte ens fråga Christer på The Golden Days vad han tyckte, SMS:en haglade in. Och det snålades inte med superlativ.

– Oj oj oj, så snyggt allt blev! Vi är överväldigade av resultatet, helt fantastiskt! Ni har verkligen fångat och visualiserat det vi ville ha. Vi har fått så mycket beröm för detta arbete från alla möjliga håll, och vi känner en grym stolthet i restaurangen. Så tack än en gång till alla inblandade för detta fantastiska arbete ni gjort. Vi ser verkligen fram emot fortsättningen med er.

Tack för att du har tittat!

Jobba på nästa projekt tillsammans?

Våra kreatörer är alltid sugna på att sätta tänderna i nästa projekt. Hör av dig till oss så ser vi vad vi kan hitta på tillsammans!

Kontakt