Ale El • Peach

Ale El

Ett varumärke fullt av energi

Design • Tryck

Vi har tillsammans med Ale el tagit fram en varumärkesidentitet och grafiska riktlinjer. Förutom grafiska riktlinjer har vi sammanfattat helheten kring varumärket med affärsidé, målgrupp och värdeord.

Image

Bakgrund

Ale El äger och underhåller elnätet i Ale och delar av Lilla Edets kommun med för närvarande drygt 13 000 anslutna kunder.
Vi blev kontaktade för att de saknade en enhetlighet i sitt visuella språk och kände att det spretade för mycket. De ville bli tydligare med vad de vill kommunicera och stärka sitt varumärke.

Uppdraget

Vi fick i uppgift att uppdatera deras befintliga grafiska manual och skapa en dokumentation av Ale Els varumärkesidentitet och hur det ska användas i praktiken både externt och internt.

Innehåll

Vi valde att dela upp dokumentet i två delar. Den första delen handlar om Ale Els varumärkesidentitet med vision, affärsidé, positionering och målgrupp. Nästa del handlar om de grafiska riktlinjerna.

Grafiska riktlinjer

Vi har jobbat fram nya färger som passar både för tryck och digitala publiceringar. Vi har tagit fram ett ikonpaket, sammanfattat vilka illustrationer som används, bildspråk och hur man får använda logotypen. Tillsammans med Ale El har vi också tagit fram tonalitet och hur de ska kommunicera på sociala medier.

Vad säger Ale El om samarbetet?

– Riktigt bra jobbat av oss alla inblandade, inte minst till Peach som varit snabb i vändningarna och väldigt lyhörda för hur vi ville ha det. Grymt!

Tack för att du har tittat!

Jobba på nästa projekt tillsammans?

Våra kreatörer är alltid sugna på att sätta tänderna i nästa projekt. Hör av dig till oss så ser vi vad vi kan hitta på tillsammans!

Kontakt